Vergonya, cavallers, vergonya!

Avui dilluns, us presentem a la secció de #microcatanyol un article publicat a la pàgina web del diari Ara, en la versió digital, de dia 3 de maig de 2011. Són unes declaracions de Xavier Trias sobre Jordi Hereu quan encara no era alcalde de Barcelona. Hi ha alguna cosa que desentona, oi?

«I és que Trias creu que és “una vergonya” que gent com l’alcalde i candidat del PSC, Jordi Hereu, tinguin l’atreviment d’anar davant de l’Hospital del Mar a dir que Mas ho ha aturat, perquè sap que no és cert, i que ho va aturar el govern tripartit”. “No es pot ser tan atrevit i explicar mentides. S’ha d’explicar la veritat i treure els colors a qui sigui”, ha reclamat.»

Aquí teniu l’enllaç per si voleu llegir l’article sencer. 

UN ALTRE EXEMPLE

Aviam si us ajudem a veure-ho més clar. Un altre exemple de la mateixa catanyolada: avui havia de ser de futbol. Crònica del Tenerife-Barça de la lliga espanyola de 2010 al diari digital El Punt Avui:

«A fe que el Tenerife va estar a punt de portar el Barça a vendre als primers minuts amb una pressió avançada, impetuosa, atrevida que va treure els colors al migcamp barcelonista i va estar a punt d’obrir en canal Márquez i Puyol per l’eix central. Xavi i Busquets van perdre estranyament múltiples pilotes en zona de risc i el Barcelona, avesat a atacar com està, es va veure obligat a defensar-se durant molts minuts.»

Article sencer aquí (això sí, jo no el llegiria; amb la redacció d’aquest fragment ja en teniu més que prou!).

Consell: no us fixeu en la redacció desordenada (per dir-ho suaument), sinó en una construcció que també apareix en el primer exemple… 

CATANYOLADA (solució)

No corregirem els textos, encara que són força deficients. Només volíem assenyalar una catanyolada que sol passar inadvertida: treure els colors. D’opcions, en tenim unes quantes. Per exemple: enrojolar, fer tornar / posar vermell. O en registres més col·loquials: tornar-se / posar-se vermell com un perdigot / tomàquet / pigot / pebrot.

 

About aixòcomesdiu


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: