De com donar una notícia cultural amb el cul…

Ramon Pellicer, durant el Telenotícies vespre del dia 18 de març, introdueix una excel·lent notícia per al teatre català, però no comença bé la lectura i al final les lletres catalanes li ballen i rellisca:

«Només una petita mostra de la trajectòria de Josep Maria Benet i Jornet, una figura crucial de la dramatúrgia catalana moderna i també conegut pel gran públic per ser el pare dels primers culebrons. Rebrà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’11 de juny al Palau de la Música. Òmnium cultural el distingeix per la seva aportació a la cultura en un premi que per primer cop mira cap al teatre.»

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç (a partir del minut 33.00).

SOLUCIÓ

D’aquesta ficada de pota del Pellicer, podríem dir-ne, gairebé, que és un pecat, més que no pas una catanyolada; que al rei dels fulletons (o serials televisius) el presenten com a autor de colebrots, culebrots o culebrons és una planxa lingüística de dimensions considerables.

Si no atureu el vídeo, també veureu que el mateix Benet i Jornet empra el verb recolzar en lloc de la corresponent perírasi correcta en català donar suport. I és que ja sabeu que tothom tenim cua de palla.

Anuncis

About aixòcomesdiu


2 responses to “De com donar una notícia cultural amb el cul…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: